Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2020 16:29 - „Гуруто на вагината“,или много обичам да пиша за сЕХ!!
Автор: fun1001 Категория: Тя и той   
Прочетен: 1301 Коментари: 8 Гласове:
5

Последна промяна: 25.11.2020 16:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

„Гуруто на вагината“ – биотерорист №1 в САЩ

Преди близо 30 години един от най-опасните култове в Америка е в своя пик. Един мъж, обявил се за гуру, събира около себе си богати западняци, след като напуска дома си в Индия и се установява в ранчо на неколкостотин километра от Източен Орегон.

Земята му се простира на 258 кв. км и струва близо $6 милиона, а идеята му е да събере поддръжници, да им построи жилища и да направи град от хора, които го боготворят и работят за него. Въпреки това, той казва на властите в Орегон, че купува територията за земеделие.

image

Последователите му го познават като Ачаря Раджниш или Бхагаван Шри Раджниш, известен е и като Ошо, (включително и в България, където има много практически семинари и философски обучения и цяло Ошо общество – б.р.). Роден е в Индия под името Раджниш Чандра Мохан Джаин и през 60-те работи като професор по философия в малък град.

С годините обаче започва да говори все повече за религия и твърди, че е получил просветление. Това са ранните му дни. Докато Раджниш набира скорост, умело използва вниманието, насочено към него, за да започне своя култ. Неговите миряни са известни като раджниши или санняси.

Преди идеите му да се превърнат в култ, Раджниш управлява манастир в Пуна. Той привлича главно западняци, за да ги обучава на тантрична йога. Последователите му, много от които западни знаменитости, го наричат „гуру на вагината“. Предполага се, че той е преспал с поне няколко от своите ученички и е карал останалите да излязат отвъд традиционните сексуални практики, за да ги излекува от фобиите им. За да направи това, той ги карал да правят секс пред него.

Това, разбира се, е преди Раджниш да отнесе практиките си в САЩ. Там той намира партньор в лицето на Шийла Пател, млада жена от заможно индийско семейство. Тя е роден лидер с талант във воденето на преговори.

Двамата се установяват в купената в Орегон земя и започват да строят жилищни сгради, като обясняват на властите, че са за бъдещия им земеделски персонал. Всъщност обаче, те се подготвят за тълпата от последователи – цял град с над 2000 раджниши.

Обличат се в червено, работят без заплащане и боготворят белобрадия си лидер, който стои пред тях мълчаливо. Култът е в своя разгар в годините между 1981 и 1985 г. Един обичаен тогавашен ден включва смес от работа, медитация, наркотици, молитви и секс.

За Раджниш и Пател това е машина за правене на пари. Смята се, че е притежавал множество часовници Rolex и цели 93 автомобила Rolls Royce, купени с пари от експлоатация и дарения на последователи.

След това нещата се влошават. Гуруто иска да разшири своята империя, но се изправя срещи недоволството на щатските власти и гражданите. Те са подозрителни за това какво точно се случва в „имението“ му. Те искат да ги изгонят оттам, но Раджиш съставя план да постави свои хора в местната управа. Освен това подготвя отмъщение за тези, които правят труден живота му. Много от ужасните деяния на Раджниш остават в тайна цели 25 години след разбиването на неговия култ.

Първо той измисля убийствена схема и изпраща свои последователи в болницата, където се лекува местният политик Джеймс Комини. Тяхната задача е да сложат отрова в банките с лекарства, които са свързани към системите му. Планът обаче се проваля, тъй като се оказва, че Комини изобщо не е на системи. Години след като заговорът става публично достояние, гражданите на Орегон откриват, че хора на Раджниш са наблюдавали и други държавни служители.

През 1984 г., три години след установяването на култа, той предприема
най-злия си заговор. Част от идеята е да ударят властите, като отровят част от гласоподавателите в Орегон.

Раджнишите напускат ранчото си и се отправят към населените райони, за да разпръснат салмонела в салати, които се сервират в барове и ресторанти.
Когато властите установяват първите случаи на болестта, допускат като причина лоша хигиена от ресторантьорите.

След като все повече и повече хора започват да се стичат в болниците със симптоми на саломонела обаче, те осъзнават, че нещо не е наред. В района са отчетени цели 700 случая – далеч отвъд случайността.

Раджнишите напускат ранчото си и се отправят към населените райони, за да разпръснат салмонела в салати, които се сервират в барове и ресторанти. Когато властите установяват първите случаи на болестта, допускат като причина лоша хигиена от ресторантьорите.

Органите на реда проследяват източниците на заразата и стигат до хората, облечени в червени роби. И до ден днешен това се смята за най-сериозния случай на биотероризъм на територията на САЩ.

Години по-късно става ясно, че това е било само тренировка за по-мащабния план – разпръскване на салмонела във водоизточниците на Орегон. И макар пъкленият план на Раджниш да изглежда насочен само за хората извън култа, по-късно се появяват доказателства, че всички на територията на ранчото са били изложени на сериозен риск.

Разкриването на атаката води до разпадане на култа. Пател е осъдена на 10 години затвор заради отравянията, а Раджниш депортиран обратно в Индия. След като излежава 3 години от присъдата си, Пател също е отпратена извън американска земя.

Раджниш умира през 1990 година, а ранчото му се превръща в християнски лагер. През 1996 г. обаче пожар унищожава всички сгради, създадени от култа на индиеца.

image

image



Гласувай:
7


Вълнообразно


1. fun1001 - ..защото, злобните, нефелни..бабки, умират от мъка и яд)))
25.11.2020 16:36

и за да не бъда голословна../ще сложа и линка...
не обичам..халосни коменти..
ще визирам...бабаАлиаОшо,която, ме поразява
със своята наглост,и опасен Сектантски маниер..
на поредната гладна ""просветителка"", облажила стари кокали
покрай..тракането в Интернет..новата "страст" на фригидните бабушки
набор на Революцията им от 1944 45..

възмутена съм, и друг път, съм пускала подобен материал
ЗАЩОТО, Духовната слепота, Е Духовна смърт..
/ каза ,преподобна Юлия
цитирай
2. fun1001 - никак, няма да се учудя, ако бабушата излезе русскоя..коВра/ сука
25.11.2020 16:43

Алия Ошова (Aliya Osho) - Facebook

нарочно, не желая да и дам адреса...
знаете се тук, кои..бъркате 'кашата'..
цитирай
3. fun1001 - https://aliya.blog.bg/novini/2020/11/25/ikonomicheska-kastraciia.1736836
25.11.2020 16:49

..сега ,ще добавя и моят непожелан комент,свикнала съм..
....нормално е,да имам и 3 минуса..даже, са малко...
...в Царството на слепите баби, Аз съм Царицата))

цитирай
4. milady - ...наштъ вечна мома въскъ, съшо е Фенка )) тя споделя такива идиотии, с плит си мозък
25.11.2020 16:59

Обличат се в червено, работят без заплащане и боготворят белобрадия си лидер, който стои пред тях мълчаливо. Култът е в своя разгар в годините между 1981 и 1985 г. Един обичаен тогавашен ден включва смес от работа, медитация, наркотици, молитви и секс.

За Раджниш и Пател това е машина за правене на пари. Смята се, че е притежавал множество часовници Rolex и цели 93 автомобила Rolls Royce, купени с пари от експлоатация и дарения на последователи.
цитирай
5. анонимен - много са шарлатаните като тоя. във ...
25.11.2020 17:26
много са шарлатаните като тоя. във всички области. като почнеш от мулдашев и свършиш с кастанеда.
цитирай
6. ladylady - Чела съм Мулдашев и Kастанеда много внимателно/ не ги бъркай с религия ..
25.11.2020 17:31
puk2 написа:
много са шарлатаните като тоя. във всички области. като почнеш от мулдашев и свършиш с кастанеда.

цитирай
7. apostapostoloff - Ще трябва още много книжки да прочетеш, за
25.11.2020 19:19
да проумееш, че и този тарикат, досущ като нашия Дънов, е мошеник, основал незначителна секта. Забранена вече в целия смят.
цитирай
8. fun1001 - бай постоле, и Дънов, съм чела..
25.11.2020 20:13

...аз,чета многоооо..това е болест на Ума ))
чета, и това, което, не ми се чете...
а, това, се нарича "контролираната глупост" на Воина
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: fun1001
Категория: Тя и той
Прочетен: 1558253
Постинги: 1175
Коментари: 8883
Гласове: 1562
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031